Els Van Dessel

Dokter Els Van Dessel werd geboren op 6 juni 1981 te Duffel.  Tijdens haar studies woonde zij in Antwerpen. In 2011 vestigde zij zich in Rumst.

In 2006 behaalde Els haar diploma als arts, zij studeerde af met grote onderscheiding.  Nadien startte een 6-jaar durende opleiding tot algemeen chirurg in verscheidene ziekenhuizen, ZNA Middelheim, het Universitair  Ziekenhuis en GZA Sint-Vincentius te Antwerpen. In haar laatste opleidingsjaar koos dokter Van Dessel voor het Amphia Ziekenhuis te Breda, waar zij meer kennis wist te vergaren over oncologische chirurgie waaronder ook lever-en pancreaschirurgie.

Aansluitend hieraan volgde dokter Van Dessel een fellowship in de minimaal invasieve chirurgie, (kijkoperaties),  slokdarmchirurgie en bariatrische chirurgie (gastric bypass, gastric sleeve) gedurende een jaar in Tilburg. In 2013 startte dokter Van Dessel als staflid van de dienst Algemene en Abdominale heelkunde in GZA campus Sint-Vincentius te Antwerpen. Zij vervoegde hier de associatie van Dr Cools, dr Reynders en dr Vanderputte, een constructief samenwerkend team die kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel dragen. Sinds 2017 werkt dr. Van Dessel in campus Sint Vincentius te Antwerpen en campus Sint Augustinus te Wilrijk. Zij maakt deel uit van de associatie met dr. Boons, dr. Cools, dr. Leyman, dr. Reynders en dr. Vanden Borre.

Zij volgde verschillende nationale en internationale cursussen (starter en advanced course for laparoscopic surgery te Straatsburg, enkele proctologie cursussen, Bariatrie cursus te Gent, ATLS cursus Nederland…) Verder realiseerde zij een aantal publicaties in vooraanstaande tijdschriften (Surgical Endoscopy, Innovations, …)

Je kan bij dokter Van Dessel terecht voor algemene chirurgie (liesbreuken, huidletsels, littekencorrectie), endocriene chirurgie (bijnier-, bijschildklier-, schildklier), bariatrische chirurgie (gastric bypass, gastric sleeve),  proctologie (aambeien, anale fistel, fissuur) en abdominale chirurgie (lever, slokdarm, maag, galblaas, darm pathologie).

Dokter Van Dessel heeft ook consultatie en voert al haar heelkundige ingrepen uit in GZA campus Sint Vincentius en campus Sint Augustinus
( Sint Vincentiusstraat 20, te Antwerpen / Oosterveldlaan Wilrijk)

dr. Els Van Dessel met als specialisatie Algemene chirurgie, meer bepaald obesitas-chirurgie, de heelkundige behandeling van maag – en darmaandoeningen en de heelkundige behandeling van huidkanker, liesbreuken, galblaaspathologie en schildklierproblemen.

MEDISCHE INFORMATIE: ALGEMENE CHIRURGIE

Aambeien

Aambeien zijn gezwollen bloedvaatjes, je kan ze vergelijken met spataders, maar dan op een meer vervelende plaats. Soms is een operatie nodig, maar raadpleeg toch eerst een arts (zeker bij bloedingen).

Bijschildklier operatie

Bijschildklieren zijn kleine kliertjes die in de hals gelegen zijn in de buurt van de schildklier. Soms zorgen die voor een te hoge hormoonproductie en moet er geopereerd worden.

Schildklier operatie

De schildklier is een vlindervormig orgaan dat in de hals op de luchtpijp is gelegen en belangrijk is voor de stofwisseling. Er zijn een aantal redenen waarom een operatie nodig blijkt.

Anale fissuur

Een anale fissuur of “kloof” is een klein en oppervlakkig scheurtje van het anale kanaal. Dit geeft pijn en dikwijls bloedverlies.

Anale fistel en abces

Zowel een anale abces als een fistel kunnen zeer pijnlijk zijn. Een behandeling door een gespecialiseerde arts is aangeraden.

Littekenbreuk

Een littekenbreuk is een onderbreking in de spierlaag van de buikwand. Hoe ontstaat het en wat houdt de behandeling in?

Navelbreuk

Een navelbreuk is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de buikwand. Hoe kan je dit laten behandelen?

Liesbreuk

Wat is een liesbreuk? Hoe kan ik het herkennen en het laten behandelen? In dit artikel vind je alle informatie. Heb je nog vragen? Bespreek ze verder met je arts.

Bijnier operatie

Een operatie aan de bijnier(en) kan om verschillende redenen worden uitgevoerd.Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gezwel van de bijnier. Hoe verloopt de operatie?

Obesitas chirurgie

Je denkt erover na om een vermageringsoperatie te ondergaan? Lees dit artikel over obesitas chirurgie dan door en bespreek al jouw vragen met je arts. Er bestaan een aantal operatieve procedures, elk met hun eigen voor-en nadelen.